Opened 10 years ago

Closed 6 years ago

#7182 closed Bug report (worksforme)

FTP over SSL/TLS not working from the internet

Reported by: Ben Backx Owned by:
Priority: normal Component: FileZilla Server
Keywords: FTP SSL/TLS data connection issues Cc:
Component version: Operating system type: Windows
Operating system version: Server 2003 Web Edition SP2

Description

I have a FileZilla server (version 0.9.34) running on a Windows Server 2003 server (Web Edition, SP2)

"Normal FTP" is working normally (both from the inside and the outside), but for FTP over SSL/TLS, I have a problem.

I configured implicit FTP over SSL/TLS and am using active mode FTP.

When connected via VPN, things are working like a charm (when checking the firewall-logs, I see a connection on port 990 and 989, as expected).
When connecting from an external IP-address, I also see a connection on port 990 and 989, but I get the following error:
150 Opening data channel for directory list.
425 Can't open data connection.
As far as I can see, the data-connection is established (connection on port 989 in the firewall logs), but no data gets through.
The firewall is a Cisco ASA 5505 and there are no denies in the logging when connecting to the FTP-server.

Somewhere, things are going wrong. I think the FTP server is to blame, but I would guess someone else would have the same issue...
Windows logs aren't showing any (relevant) warnings or errors.

Can someone here shine a light on this issue?

Change History (1)

comment:1 by Tim Kosse, 6 years ago

Resolution: worksforme
Status: newclosed
Note: See TracTickets for help on using tickets.