Opened 13 years ago

Last modified 12 years ago

#3099 closed Bug report

FTPES behind NAT uses internal address

Reported by: rotorman Owned by:
Priority: normal Component: Other
Keywords: Cc: rotorman, Tim Kosse
Component version: Operating system type:
Operating system version:

Description

FTPES behind NAT uses internal address

FileZilla 3.0.0-beta5.

When connecting per FTPES from WAN to a "misconfigured" FTP server behind a NAT that reports its internal address, the connection uses PASV(internal IP,PORT) even if under Settings -> Connection -> Passive mode the radio box is on "Use the server's external IP address instead".

Connection works with plain FTP over WAN (in this case FileZilla uses correctly the external address - the address of NAT box).

*
END OF BUGREPORT.

The setup:
1) I am pretty sure, the NAT box is correctly configured (forwards TCP/21 and passive upper address range to internal "misconfigured" FTP server (Synology DS-106:FW426), which unfortunately is not further configurable)

2) Connection works using FTPES in LAN.

Change History (2)

comment:1 Changed 13 years ago by Tim Kosse

Please attach some logs showing the problematic behaviour.

The logs should be made using debug level 3 which can be enabled
on the debug page in the settings dialog of FileZilla.

The logs have to be complete and unmodified. Do not attempt to
remove or obfuscate any information you might find irrelevant.

If you are worried about posting IP addresses or other
confidential information, mark the tracker item as private.

comment:2 Changed 12 years ago by sf-robot

This Tracker item was closed automatically by the system. It was
previously set to a Pending status, and the original submitter
did not respond within 14 days (the time period specified by
the administrator of this Tracker).

Note: See TracTickets for help on using tickets.